søndag 28. november 2010

Hørt mest på i 2010

For å slippe å drite meg ut og ikke nevne en plate som sikkert har finere kvalitet, har bedre låter, finere cover, har større kredibilitet..så lager jeg heller en liste over de 10 platene jeg har hørt mest på i 2010. Burde sikkert hørt mer på Kanye, Kylesa, Drake, Weezer og den slags- men jeg er kjent for å være litt treig- og det er enda ikke for sent for litt No Age på julespillelista. 

Men jeg tror ikke det blir noe av. 

Det jeg oppdager i 2011 får heller komme på lista "alt jeg burde hørt på i 2010, men som jeg heldigvis sparte på". 1. Janelle Monae- Arch Android. 
På Øya 2009 husker jeg at jeg forlot Janelle Monae-konserten nesten før hun hadde kommet ut på scenen. Nok får være nok tenkte jeg. Jeg orker ikke se et romskip prøve å lette fra bakken før artisten selv kommer ut etter en 10 minutter lang intro. Indiehjertet mitt dro videre, og mente DET DER ER BARE TULL. Hvordan kunne jeg da omvendes så til de grader? Cold War er kanskje selve sountracket til årets sommer for min del- og siden det var en sjukt bra sommer, så fortjener plata førsteplass. Komplekst, smart, soul, symfoni og pop på samme tid. oh lord!2. Håkan Hellstrøm- 2 Steg från Paradise.
Hvis Håkan hadde tenkt å slutte å gi ut plater burde han kanskje gjøre det nå. Mens han er på topp mener jeg. Jeg liker jo alle Håkans utgivelser, men denne syns jeg oppsummerer alt som har vært bra!3. Foals- Total Life forever.
Årets sovne til-plate. Hadde det ikke vært for at Andreas raska med seg denne fra jobb, hadde jeg nok ikke hørt noe på den. Men den har jeg gjort hver kveld i kanskje tre av årets måneder. Er noen skikkelig bra og drømmende partier inni der gitt!4. Jonsi- Go.
Årets Øya-konsert og en høyst elskbar plate!5. Hot Chip- One night stand
Er det lov å ha en plate man hører på når man lissm har vorsa litt hjemme, før man drar på ordentlig vors? Når man dusjer og fletter håret og alt er på plass- men finner ut at det beste er å ta alt ut igjen og starte på nytt, ..og så på nytt igjen?  Er det lov å nippe til litt Gammel Dansk og føle seg drit kul og høre på I Feel Better da? 6. Robyn- Body Talk pt. 3
Burde vel strengt tatt gjort det enkelt og tatt best of-platen. For part 3 inneholder jo bare 5 sanger, derav 4 perfekte og en litt dårlig. Men det er litt ett fett- for alle 3 er jo bra. Jeg bare liker å si "alle gode ting er 3!". Det har vært et skikkelig Robyn-år, og for folk som meg, som har vært blodfans siden de var 9, kan det nesten bli litt mye av det gode. Nå håper jeg hun roer litt ned og koser seg litt med brytern sin framover så jeg ikke går lei. 7. Arcade Fire- Suburbs
Så kjedelig. Alle har vel denne på listen sin? Men så er det vel en grunn til det også da, og jeg er VIRKELIG en av dem som gleder seg over band som Arcade Fire- som klarer å gi ut flotte plater igjen og igjen. 
8. Wild Nothing- Gemini
Selv om jeg ble litt skuffet over konserten på Revolver, syns jeg plata er syykt fin! Jeg tror alltid de er Svenske, men blir fort retta på. Husker ikke hvor de kommer fra, men det kan være det samme. 
9. Beach House- Teen Dream
Jeg liker band som synger om Norge!10. Gorillaz- Plastic Beach
Da vi dreiv å mixa Heartcore lytta vi mye til forskjellige synthlyder. Martin sa " Hvis vi først skal drive å bruke sånne lyder må dere høre på Plastic Beach!" Han hadde selvfølgelig helt rett, men vi klarte aldri å nærme oss engang.Så vil jeg også nevne at jeg syns Ellie Goulding, Pantha du Prince, Oscar Linnros, Taylor Swift, Basia Bulat og the National har gitt ut skikkelig bra plater i år de også. Nå hører jeg forresten på Kanye West- og den fortjener mange mange runder på platespilleren den også! 

Ellie Gouding

2 kommentarer:

  1. Her var det mye jeg ikke hadde hørt om, men søke det opp på Spotify listen min:) Ønsker det en fin advent:)

    SvarSlett
  2. god lytt på spotifyen da:) mye fint i vente! god advent til deg også -kommer vel en bursdagshilsen snart vil jeg tro;)

    SvarSlett