onsdag 6. oktober 2010

Etterdønninger


Definisjon av etterdønning:
1. Avtagende bølge etter storm
havets etterdønninger

Føles litt greit å avslutte med to fine anmeldelser som kom litt på tampen- en fra Vårt Land og fra nettavisen iTromsø. Akkurat nå føler det litt som om denne bølgen er tett over meg.  Den bølgen som gjerne kommer snikende en stund etter at stormen har lagt seg, men som vitner om at noe har skjedd og ikke riktig vil slippe tak. 

Jeg har begynt å lage nye demoer, og det går egentlig ganske bra: låtideene er der! Samtidig tenker jeg voldsomt mye på hvordan det skal høres ut neste gang det kommer noe fra oss- fortsette i samme lei eller tenke nytt? Sånt kan drepe det meste av kreativitet, så jeg prøver å legge det vekk og lager låta først- så kan malinga komme etterpå. 


ITROMSØ TRILLER 5 PÅ TERNINGEN


Og dama lykkes i veldig stor utstrekning med å vinne mitt hjerte, for dette er faktisk av veldig høy klasse.
Tromsøpuls har tidligere anmeldt artister som Goldfrapp, Kylie og Robyn - og Ingeborg Selnes er fullt på høyde med disse internasjonale stjernene.
Men musikalsk ligger hun kanskje nærmere de nye svenske sangerinnene Lykke Li og Melissa Horn, eller de mest solskinnspregede sidene til Susanne Sundfør. "Heartcore" er Selnes andre plate, fra før har hun gitt ut den egenfinansierte skiva "The Zoo" - som nok mest gikk hjem hos hennes nærmeste kompiser.

Andreplata

Men skam dem som gir seg, og etter å ha gjort suksess på by: Larm, NRK Urørt og en rekke festivaler, samt gitt ut et par relativt uferdige låter på singel har hun nå fått full uttelling hos majorselskapet Universal, som gir ut en flott andreskive med bodøjenta.
Med seg i studio har hun fått både særdeles habile produsenter og musikere, i tillegg til at hun har fått en god del låter remikset av svenske DeadMono - som blant annet står bak tidligere nevnte Lykke Li.
Det hun serverer har overbevist meg og mange om at det er noe i gjære hos nordlendingen - som for tiden bor i Oslo.
Vi kommer definitivt å høre mer fra henne, sann mine ord.VÅRT LAND
Åpner slusene
Foto: Anniken C. Mohr
Bodøjenta Ingeborg Selnes følger opp 2008-debuten med Heartcore, som viser en mer melodiøs og synthbasert side av henne. Men fremdeles med den klokkeklare stemmen som et bærende element. Endelig en såkalt indie-artist som i stedet for å være alternativ, innadvendt og pretensiøs, har åpnet alle sluser på vidt gap med en befriende og naturlig dose smittende pop- til å smile, le, og gjerne danse til. Litt Bel Canto, A-ha, tidlig Silje Nergaard, men aller mest Ingeborg Selnes ledsaget av et knippe dyktige musikere. Ordene blir en naturlig del av det musikalske, men glem ikke å lytte; tekstene oppfordrer blant annet til å ta tak i eget og andres liv, for å gjøre det beste ut av tilværelsen- tross alt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar